Fotógaléria

Fotógaléria > Teljesítménytúrák > Kaptárkövek teljesítménytúra

Kaptárkövek teljesítménytúra

Idén az első valódi nyári túra volt a hétvégén a Kaptárkövek teljesítménytúra. Azért még szerencsére nem volt dögmeleg, mert azt nem szeretem, a kánikulát már erre a hétre mondják inkább, jó lesz az szombaton a Kazinczyn.

A bögrémet sikeresen itthon hagytam, így a kulacsot töltögettem mindig tele az ellenőrzőpontokon. Érdekes ez a csöves, puhafalú kulacs, egy S betűvel kezdődő, elvileg márkás darab, de eléggé elbaszott egy találmány az a nyeklő-nyakló valami, amit töltéskor nem is lehet rendesen kézben tartani, ráadásul a tetején a lezárást nem egy sima kupakkal oldották meg, hanem a tetejét magára hajtva egy műanyag izét kell ráhúzni, amit természetesen alig lehet róla leszedni úgy, hogy közben ne tépje szét az ember az egészet. Hát, nem szivárog, az igaz, de azok a palackok se szivárognak, amin rendes kupak van. Kíváncsi vagyok meddig bírják ennek az izének a műanyag hegesztései, csoda lesz, ha egy évet kibír...

A túra szintrajzát az első 40 kilométeren rövid, de intenzív emelkedők jellemezték, hosszabb emelkedő igazából Bükkzsérctől a Kövesdi-kilátóig tartott, majd még a Nagy-Egedre kellett felmenni az utolsó ellnőrzőponthoz, majd onnan le a köves meredek PT jelzésen a cél felé. Gondoltam rá, hogy az Egedről inkább visszamegyek a P jelzésre, ahol a Tortúra is visz lefelé, de igazából az sem jobb semmivel.

A naptól védettebb részeken még volt sár meg pocsolya bőven, a Kazinczyn már nyilván szárazabb lesz a helyzet.

Útvonal: - klikk ide -



Kapcsolat

0 hozzászólás

FIGYELEM! Nincs jogosultságod új hozzászólás beküldésére!
Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned.