Fotógaléria

Fotógaléria > Teljesítménytúrák > Hanák Kolos teljesítménytúra

Az idei Kiss Péteren bepróbálkoztam az 57-es nehéz távval, amit sikerült is időben teljesíteni, de annak eredménye alapján a Mátrabércet még nem mertem bevállalni, mert jóval szűkebb a szintideje, így 13-án szombaton újra a 36 kilométeres Hanák Kolos távon indultam a Mátrabérc teljesítménytúrákon.

A kocsit ezúttal nem Gyöngyösön, hanem a célban, Szurdokpüspökiben hagytam és a nevezéskor regisztráltam a buszos szállításra, így reggel felvittek a Kékestetői rajtba. Már reggel kellemes meleg volt, délutánra meg 25 fok fölötti hőmérsékleteket jósoltak.

A túrám jól telt, végig jól éreztem magam, folyamatosan ittam, így most nem jelentkeztek rajtam a dehidratáció jelei. A vádlik szépen bemelegedtek a Kékes-Sombokor lejtmenetben, majd aztán a Csór-hegyi kaptatón, már itt szakadt rólam a víz. Egy jó darabig viszonylag egy sorban maradt a buszokkal felvitt Hanák mezőny, de persze közben érkeztek hátulról a Mátrabérces túratársak is.

Galyatetőt simán vettem, aztán volt némi Ágasvár, az emelkedőn eléggé feltorlódott a sor, de aztán a turistaháznál kicsit szétszéledtünk, Mátrakeresztesig ereszkedtünk. Jó kis frissítőpont volt itt, zsíroskenyérrel és társaival, tavaly itt épp ömlött az eső, de most nem kellett annyira kapkodni, volt idő enegriát raktározni a Muzsla mászáshoz, ami rögtön el is kezdődött a frissítőpontot elhagyva.

Ez a Muzsla mászás olyan, hogy kb. tízszer érzi azt az ember, hogy ez már a teteje lesz, aztán rádöbben, hogy mégsem, pedig tudom, hogy nem, hiszen nem egyszer jártam már itt korábban. A mászásba már bekapcsolódtak a Muzsla táv túrázói is, így aztán tényleg jó sokan voltunk, és együtt örülhettünk a csúcskőnek. Az utolsó ellenőrzőpont a csúcs után a tisztáson volt, utána már csak lejtmenet volt a célig. A borospincéknél egy társaság megint megtapsolt mindenkit, mint tavaly, aki a cél felé igyekezett 😊.

A túrát 4,6 km/h-ás átlaggal teljesítettem 7:36 alatt, a Mátrabérchez kb. 4,4 km/h kell legalább, hát talán jövőre már meg lehet próbálni.

Útvonal: - klikk ide -



Kapcsolat

0 hozzászólás

FIGYELEM! Nincs jogosultságod új hozzászólás beküldésére!
Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned.