Fotógaléria

Fotógaléria > Teljesítménytúrák > VérKör teljesítménytúra

VérKör teljesítménytúra

A Tortúra 65 után újabb szintlépésre szántam el magam ebben az évben, egy túrablogon olvastam már többször a VérKörről, így, amint lehetőség volt rá, beneveztem és onnan már nem volt visszaút 😀. Kicsit persze riasztott az az ismeretlen 77km, szó szerint tök ismeretlen terepen, hiszen a Vértesben még soha nem jártam, de készültem, ezt megelőzően már 7 teljesítménytúrán és 1 geogo túrán voltam ebben az évben. Riasztott kicsit a távolság is Oroszlányig, végül Anyunál aludtam, onnan "csak" 2,5 óra volt az út.

Időben, kb. fél 6 körül megérkeztem Oroszlányra, a túra bázisaként szolgáló Krajnyik "Akác" András sportcsarnokba. Az itiner átvtele után maradt még idő azt olvasgatni, bámészkodni, a tömegrajt 6:00-kor érkezett el, amit itt Nándi Bükki Kihíváson használt légkürtje helyett egy tehénkolomp jelzett. Ekkorra már sorbaálltunk, az indítás gördülékenyen ment, 1-2 perc alatt kint is voltunk a terepen, azaz a városban. Reggel kellemes hűvös idő volt, pólóban indultam el, nem is vittem felsőt, mert tudtam, hogy hamar melegem lesz.

A városban - meg még igazából egy jó darabig - nem nagyon kellett a térképet nézni, mert a tömeg vitt magával, igazából itt mindenki jobban ismerte nálam az utat 😎. A félrenavigálás esélye kicsi volt, ráadásul ezen a tt-n csak 1 táv van, így azok sem kavarják össze az embert. A várgesztesi ellenőrzőpontot 8,5 kilométernél hamar elértem, pecsételés után robogtam is tovább. Különlegessége ennek a túrának, hogy az ellenőrzőpontokra a nevezéskor lehetett választani frissítőt, csokit, gyümölcsöt, innivalót (vizet mindenhol lehetett vételezni).

A második ellenőrzőpont Szerntgyörgyvárnál, 21,7 kilométernél volt. A terep többnyire száraz volt, csak néhány mélyebben fekvő részen voltak tócsák az erdei utakon, teljesen más itt a talaj szerkezete, sok helyen homokos, amiben szárazon sem igazán lehet haladni. A szintidő 18 óra volt, ehhez kb. 4,4-es átlagot kellett hozni, így azt is folyamatosan figyeltem, de még itt az "elején" bőven 5,5 km/h felett voltam. A harmadik ellenőrzőpont Gánton volt 31 km-nél, ahol még kávéval is kínálták a túrázókat, de elég sokan vártak rá, és, bár az időmbe bőven belefért volna, de messze volt még a vége, és még ugye nem volt tapasztalatom, hogy a hosszú táv végét hogyan fogom bírni, szóval most kihagytam a koffeinkúrát.

Egyre csak melegedett az idő, tűzött a Nap, és így tavasszal még a fák sem adnak túl sok árnyékot, izzadtam, mint a ló, itt elég vacakul éreztem magam, jól esett Csákváron 41 kilométernél egy kicsit megpihenni, itt a választott frissítő mellett hot-dogot is kaptunk. Azt tudom magamról, hogy eléggé szarul hidratálom magam, itt is ez volt a probléma, nincs olyan ivócsöves kulacsom, így mindig meg kell állni, hátizsákot levenni, satöbbi-satöbbi. Ezen a szakaszon ért el a mentális mélypont is, de Csákvár után jobban odafigyeltem az ivásra, így egyre jobban éreztem magam. Az útvonalon itt is elég sok helyen volt fakitermelés. Az úgy látom, tájegységtől függetlenül egységes ebben az országban, hogy a törmeléket szanaszét hagyjuk, a túrautat a nagy gépekkel szétbarmoljuk, aztán úgy hagyjuk 🤨.

53,2 kilométernél volt a következő, Új-osztási ellenőrzőpont, ahol tapssal köszöntötték az érkező túrázókat. Ezután már az utolsó őrzött pont következett Csákányospusztánál (59,4 km), majd a Somló ABC-nél (69,5km) kódot kellett felírni. Valahol Vértessomló előtt sötétedett rám, olyan fél 8 körül kapcsoltam lámpát. Vértessomlótól már csak 7 kilométer volt hátra, de ezt már nagyon nem akarták a lábaim, alig vártam, hogy beérjek a célba. 21:40 körül meg is érkeztem a sportcsarnokba, ahol ugyancsak tapssal köszöntötték az érkezőket, a sikeres teljesítésért egy csodaszép érem és megannyi gratuláció is járt, ami irtó jól esett 😍. A célban lehetett fotózkodni egy különleges finisher trónon is, ilyet sem láttam még egy túrán sem, szuper volt 😊.

A túra végig nagyon jó hangulatú volt, minden ponton kedves, vidám pontőrökkel, és az erdőben megbúvó fotósokkal. A túrát végül 5,1 km/h-ás átlaggal teljesítettem, amire még csak gondolni sem mertem az indulás előtt, jövőre újra ugyanitt! Persze jobban kell figyelnem a hidratálásra, meg talán az elején sem kell annyira rohanni.

Útvonal: - klikk ide -Kapcsolat

0 hozzászólás

FIGYELEM! Nincs jogosultságod új hozzászólás beküldésére!
Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned.