Fotógaléria

Fotógaléria > Teljesítménytúrák > Bükki Vándor teljesítménytúra

Évindító túrának egy rövid, de nem is olyan könnyű túrát választottam, 25 kilométeren 1152 méter szintemelkedéssel a Bükkben, Bélapátfalva környékén.

Ugyan csak 25 kilométerről volt szó, de én szeretek minél korábban rajtolni, ezt 6 órától lehetett megtenni, így ott is voltam 6 után néhány perccel. Menet közben a kocsi változatos hőmérsékleteket mutatott, aztán a Lak-völgyben -10°C-on állapodott meg.

Tiszta, száraz idő volt, jól esett a friss csípős levegő, két pulcsiban és a vékony túranadrágban voltam, nem szeretek nagyon beöltözni, így is melegem volt felfelé. Ez egy kis létszámú túra volt, két kódfelíról ellenőrzőponttal, őrzött frissítőpont nem volt út közben. Előttem egy 3 fős társaság indult el pár perccel, még a sötétben láttam a fejlámpájukat, de aztán vagy 10 kilométeren senkit sem láttam.

Tar-kő felé menet az Olasz kapu környékén ért utol 3 túrázó, aztán Tar-kő után elhagytam őket, az is lehet, hogy a reggeli 3 fős csapatot értem utol, mert a célig már nem láttam őket sem. Szóval ez egy igen magányos teljesítménytúra volt, ami igazából semmilyen problémát nem okoz nekem, még akkor sem, ha az történetesen tök sötétben van (2 hét múlva Bükki Kihívás).

Tar-kőtől az Őr-kő felé vitt azt utam már vissza Bélapátfalva felé, ezen az útvonalon eddig csak az ellenkező irányban jöttem, minden teljesítménytúra Őr-kő felől hozott az Őserdő, Tar-kő felé. Érdekes volt azon a sziklás részen most felfelé mászni, de jó lesz ez a kihíváson a sötétben (ugyanaz lesz az útvonala, mint tavaly, csak fordított irányban).

A Tortúra óta eltelt már 1 hónap és nem voltmam közben sehol, a jövő héten meg már Téli Mátra, szóval jól esett ez a kis felkészülő túra.

Útvonal: - klikk ide -



Kapcsolat

0 hozzászólás

FIGYELEM! Nincs jogosultságod új hozzászólás beküldésére!
Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned.