Fotógaléria

Fotógaléria > Teljesítménytúrák > Hanák Kolos emléktúra

Hanák Kolos emléktúra

2023. december 9-re emléktúrát szervezett a Hanák Kolos Turistaegyesület névadójuk halálának 100. évfordulója alkalmából. Hogy ki volt Hanák Kolos, az egyesület honlapján megtudhatjátok.

A túra bázisa Hanák Kolos szülőfalujában, Szurdokpüspökiben, a Hanák Kolos emlékházban volt. 15 és 30 kilométeres távon lehetett indulni, a 30-as választottam. Az útvonal a térképen egy 8-asként látszik, a 3 ellenőrzőpont igazából kettő volt, az első és a harmadik a 8-as metszéspontjában, a második pedig a rózsaszentmártoni bányászati emlékházban volt.

Szép havas, kissé ködös idő volt, épphogy nulla fok fölött. Az alacsonyabb részeken kissé olvadt, de magasabban és főleg a hegyek északi oldalán szép fehér volt minden ❄. Jóval barátságosabb volt a terep, mint a múlt heti zempléni havas úszópálya, így végig jól lehetett haladni. A mély havat az előttem haladók hamar letaposták, de nem volt tőle csúszós, szóval a tüskés hómacska szépen ottmaradt az övemen lógó tartójában.

A 30-as táv szintrajzán 4 db csúcs formálódott, kb így: //// (a pontos rajz a lenti útvonal linken látható) szépen egymás után, az utolsó emelkedő a Nagy-hársas volt, amiről voltak nem annyira kellemes emlékeim a Vadrózsa 50-ről, bár akkor az ellenkező irányból jöttünk és 35 fok volt. Most azon a meredek úton lefelé kellett menni, de szerencsére itt sem csúszott, kissé olvadt hó volt végig, nem az a lucskos latyak, saras rész is csak 1-2 helyen volt, szóval lehetett szedni a lábakat lefelé 🏃‍♂️.

A havas távot 5:53 alatt teljesítettem 4.8km/h-ás átlaggal 😮 a célban püspöki töltöttkáposztával vártak, nyammm, nagyon finom volt.

Útvonal: - klikk ide -



Kapcsolat

0 hozzászólás

FIGYELEM! Nincs jogosultságod új hozzászólás beküldésére!
Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned.