Fotógaléria

Fotógaléria > Teljesítménytúrák > No megállj csak! Less Nándor emléktúra

Ha ősz, akkor Less Nándor emléktúra, immár a hetedik, most ebből is a hosszú távot választottam (64km), persze, jubileumi 25. rendezés volt, így most indítottak 125km-es távot is, na, de azt azért inkább nem, nagyon jó nekem a 64 😀

Október közepe, reggel 8 fok volt, az előrejelzés szép időt mondott 25 fokkal, így pólóban indultam útnak. Reggel a völgyekben vékony kördéteg is képződött, szép látványt nyújtott, amikor a felkelő nap átvilágított rajta.

A túra első része részben ismerős szakaszokon vitt, Ódorvár is volt természetesen, ezen a távon mindjárt kettő is. Na nem az Ódor-hegyből lett kettő, hanem az útvonal elején és a végén is útba kellett ejteni más-más útvonalakon. Először a szokásos úton, a KL jelzésen az Egres felől kellett mászni, újra tudtam javítani a mászásom idején az Eger Csillagán elérthez képest is, persze itt még a túra elején voltunk és bennem is több energia volt 🙂.

A táv középső szakasza igazából a Tar-kő mászásból és ereszkedésből állt, közben kisebb-nagyobb hullámzásokkal. A Bánya-hegyi parkolónál levő ellenőrzőponttól sok turistával lehetett találkozni, akik itt hagyták a kocsit és felmentek a Három-kőre vagy a Tar-kőre. A csúcson a párás levegő miatt most másfajta látvány fogadott, a távolabbi hegyek egyre halványabbak és halványabbak voltak. Az őszi erdő nagyon szép színeket produkált, azért muszáj volt egy kicsit megállni nézelődni 😍.

A Tar-kőről lejövet az Imó-kő alatt vitt az utam, a dzsungel közepén ellenőrzőpont bukkant fel frissítővel, mint egy civilizált oázis az őserdő közepén. Dzsungelből volt még egy szakasz hátra, a második Ódor mászás a PL jelzésen vitt, ahol az Eger Csillagán lefelé jöttünk, és persze ekkor már sötét volt, jóleső érzés töltött el, amikor megláttam az Ódorvár ellenőrzőpontnál felállított fényeket. A célig innen már csak a szokásos túra végi Nyomó-hegy volt hátra. Nem volt elég, hogy ez egy rövid, de nagyon meredek emelkedő, még irtó száraz is volt a hegy oldala, úgy porzott az út az előttem haladók bakancsától (na nem a sebesség miatt 😁), hogy alig kaptam levegőt.

Nagy örömömre sikerült időn belül teljesíteni a 64-es távot, és még babgulyás is volt (tavaly valamiért nem főztek).

Útvonal: - klikk ide -



Kapcsolat

0 hozzászólás

FIGYELEM! Nincs jogosultságod új hozzászólás beküldésére!
Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned.