Fotógaléria

Fotógaléria > Teljesítménytúrák > Egri Bükk teljesítménytúra

A tavalyi kudarc után újra nekiveselkedtem ennek a túrának, ugyan most az útvonal és a táv is más volt (a tavalyi 54km volt az idei 45-tel szemben), de sokat lendített a sikeres teljesítésen, hogy most az évszaknak megfelelő bakancsot vettem fel és nem izzadt bele a lábam, és nem lett rajta kétmillió vízhólyag 🤣. Ugyan a nyári bakancsomban már van pár ezer kilométer, meg olyan szegény, mint az ementáli, de legalább szellőzik Gore-tex ide vagy oda 😄.

Már reggel jó idő volt, ugyan a kocsi 10 fokot mutatott, de az nekem már pólós túra, szóval a pulcsit a kocsiban hagytam, az időjárás előrejelzésben némiképp megbízva esőkabátot sem vittem magammal. Az idei túra gyakorlatilag a februári Bükki Kihívás útvonala volt, annyi változással, hogy a Hold helyett a Nap világította az utat, így legalább bámészkodni is lehetett kicsit, persze a Holdfényes túrának is megvolt a maga varázsa 😀. Ezúttal bámészkodni csak kis időt hagytam magamnak, mert ugyan itt bőséges volt a szintidő, de készülvén a június 3-ai Bükkinyúlsz 60-ra, ahol 4,5km/h-ás átlag fog kelleni a szintidőhöz, egy kicsit meghajtottam a dolgot magamhoz képest. A túrán 4 őrzött pont volt és toávbbi 3 helyen volt szúróbélyegzős igazolás. Sajnos ezen a túrán eléggé kevés induló volt, így nem sok túratárssal találkoztam menet közben.

A túra bázisa ezúttal a faluház volt, mint a Kihíváson. Az első szúróbélyegző a Varró-háznál volt, majd a Guba-háznál frissítőpont várt ránk. Az Őr-kő-háznál levő ellenőrzőpont felé vezető hosszú emelkedőn jó átlagot sikerült hoznom, még a csúcs után is 5km/h fölötti volt, persze sikerült a jelzést kétszer is szem elől téveszteni, így tettem kisebb-nagyobb kitérőket, de ez a szintidőt nem veszélyeztette, az átlagot meg úgyis a megtett távhoz számoltam 😄. Az Őr-kő után technikás terep következett, ami kicsit lelassított, de az Őserdőig tartó kisebb emelkedő után hosszú letmenet következett a Stimecz-házig, onnan újabb emelkedés a Tamás-kúti turistaházig és a megyehatárnáél levő szúróbélyegzőig. A lábaim itt azért már érezték a nagyobb tempót, de fejben el volt döntve a dolog, így gond nélkül vittek tovább az utamon.

A lejtmenet után még a Sziklaforrás-oromnál volt egy szúróbélyegző, majd már csak a célba kellett beérni, ahol átvehettem a Kihívásra kért pólómat, amit akkor elfelejtettem átvenni.

A túrát végül 4,7km/h-ás átlaggal hoztam, aminek nagyon örültem, és ugyan a 60 kilométerig még lesz 15, meg némi szintemelkedés is, de így jó érzéssel várom a június 3-át 😄.

Útvonal: - klikk ide -

 



Kapcsolat

0 hozzászólás

FIGYELEM! Nincs jogosultságod új hozzászólás beküldésére!
Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned.