Fotógaléria

Fotógaléria > Teljesítménytúrák > Zemplén Tavaszi Teljesítménytúra

Ezen a napon a Zemplénbe látogattam el egy olyan teljesítménytúrára, amin még korábban nem vettem részt. A túrán bőszen kellett térképezni és az irányt figyelni, mert itt nem volt előre letölthető track. A Zemplénben is eléggé régen jártam már, így most tettem itt egy jó nagy, 50 kilométeres kört.
A túra bázisa Sátoraljaújhelyen, a Szent István Katolikus Technikum és Gimnáziumban volt, innen rajtoltam 6:10-kor. A túra egy-két kivétellel az OKT útvonalán haladt, így elég sok kéktúrás túratárssal találkoztam menet közben. 3 őrzött ellenőrzőpont volt, a többi helyen kódot kellett felírni, vagy az OKT-s bélyegzővel igazolni az áthaladást.
A túra Nyugat felé indult, bemelegítésként a Szár-hegy volt az első állomás, ez alaposan felébresztett, mert e napon is 3-kor keltem, nem aludtam túl sokat. A Szár-hegyi kilátóból meg lehetett csodálni a reggeli sátoraljaújhelyi panorámát, ezen a hegyen található a kalandpark átcsúszó kötélpályájának a célállomása (aki még nem tette, próbálja ki, nagyon nagy élmény 😃). Az első őrzött ellenőrzőpont Makkoshotykán volt, a település előtt volt némi kavarodás a jelzések hiánya miatt, de ezt nem csak én néztem be 😎 . Innen még egy kicsit nyugati irányba kellett haladni, majd Észak felé fordultunk. Az útvonalon elég sok helyen volt fakitermelés, ami annyit jelentett, hogy eltűntek olyan fák is, amin a jelzések voltak, a szanaszét hagyott törmelék miatt meg az ösvényt sem lehetett látni 🙁, szóval nagyon figyelni kellett, hogy merre indul tovább az ember egy ilyen irtáson keresztül.
A következő őrzött pont Nagyhután volt, ahonnan frissítés után már vissza, keleti irányba vitt az utam. Menet közben áthaladtam Vágáshután, ahol épp majális volt, a falu apraja-nagyja kint volt a focipályán és környékén. Itt OKT bélyegzővel igazoltam az áthaladást, majd Rudabányácska felé mentem tovább, ahol a Gombász presszóban bélyegezték az itinert és kaptam frissítőt, innen már csak az utolsó kihívás volt hátra, a Magas-hegy mászás. A P- jelzésen kezdődött az emelkedő, majd át kellett térni a K​▲-re, ahol volt egy kb 500méteres szakasz, ami a Sombokor-Kékes mászást idézte fel bennem 😓. A hegytetőn (itt van az átcsúszópálya starthelye is) a kilátóba kellett felmenni, annak legfelső szintjén (hol máshol? 🤣) volt a kódot tartalmazó tábla. A kilátóból szuper panoráma nyít a környékre.
A hegyről lefelé vezető út helyenként kavicsos, csúszós volt, így nagyon kellett figyelni, de ez nem volt hosszú szakasz, ezután még volt egy kis mocsaras rész is (épp örültem, hogy 2023-ban ez volt az első sármentes túrám), majd egy kis városban caplatás és megérkeztem a célba.
A hosszú túrán alapvetően jól éreztem magam, bár éreztem a lábamban a két nappal korábbi 22 kilométeres Bakonyi kört, amit 5.3km/h-ás átlaggal teljesítettem, ezen a túrán 4.1-es lett az átlag 😕, szóval ezen még dolgoznom kell, mert a 06.03-ai Bükkinyúlsz 60-as távjára legalább 4.3-as átlag fog kelleni a szintidőn belüli teljesítéshez.
​Útvonal: - klikk ide -



Kapcsolat

0 hozzászólás

FIGYELEM! Nincs jogosultságod új hozzászólás beküldésére!
Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned.