Fotógaléria

Fotógaléria > Gyalogtúrák > Merzse-mocsár geogo túra

Merzse-mocsár geogo túra

Tegnap vittem a kocsit egy vecsési szervizbe, ahol vállalják a váltó komplett felújítását, ami készen is van 1 nap alatt. Mivel nem akartam egy helyben dekkolni, amíg a kocsin dolgoznak, körülnéztem a térképen, hogy hová is lehetne itt elmenni. Hát, nincs túl sok lehetőség már itt Budapest határában. A geogo túrákat is néztem közben, és a Merzse-mocsárra esett választás, van ott egy tanösvény meg geogós túra is, így arrafelé indultam.

Persze a helyzetet bonyolította, hogy a szerviz és a mocsár között épp ott van a repülőtér, így egy bazinagy, 10 kilométeres kerülővel jutottam el a célhelyre, amiből kb. 5 kilométer volt, hogy a városból kijussak. A repülőteret Dél-kelet felől kerültem, ebből az irányból szállnak le a gépek, így menet közben jó sokat láttam landolni, kb. 5-10 percenként jött egy.

A repülőteret elhagyva lassan megérkeztem a mocsárhoz és az egyik ellenőrzőpontnál elindítottam a geogót is. Sok látványosságot nem nyújtott a hely, magát a mocsarat vagy vízfelületet nem is lehetett látni a növnyzettől, leginkább a 3 millió szúnyogból lehetett érzékelni, hogy a közelben valamiféle vizes élőhely van.

A geogós kör 7 km volt, azt letudva indultam is vissza a város felé. A kifutópálya végéhez visszaérve még sűrűbb volt a forgalom, mint reggel, egymás után jöttek a gépek lefelé, már az égen is látszott a "sor", egymás mögött 1-2 perccel jöttek. A városba beérve épp elmentem egy kajálda mellett, így ott megálltam némi alkoholmentes sörre meg rántotthúsra, majd indultam a szerviz felé. Már vagy 100 méterre jártam a céltól, mikor telefonáltak, hogy kész a kocsi, elég jó lett az időzítés. Végül 30 kilométer lett a táv, meg észvesztő 67 méter a szintemelkedés.

Útvonal: - klikk ide -



Kapcsolat

0 hozzászólás

FIGYELEM! Nincs jogosultságod új hozzászólás beküldésére!
Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned.